English  

GROW BlogFeliratkozás

A hatékony coachingkapcsolat – a PCM® alkalmazása coachingban

Miként lehet jó coachingfolyamatokat létrehozni? A PCM® – mint önismereti és kommunikációs eszköz-endszer – alkalmazása egyaránt nyújthat segítséget coachok és ügyfeleik számára a hatékony közös munkában.

Hogyan mérhető a tréninghatékonyság?

A tréninghatékonyság mérése érthető módon fontos a képzéseket megrendelő vállalatok számára, hiszen látniuk kell, eléri-e a célt a fejlesztés, és ha igen, milyen mértékben? A mérés ugyanakkor a képzéseket szervező, lebonyolító cégek esetében a saját „portékájukkal” kapcsolatos minőségbiztosítás egyik alapja.

Nyelvpatika – Keresem a szót, keresem a hangot

Hogyan hat a gondolkodás a beszédre? Hogyan hatnak a szavaim a gondolataimra, a gondolatok hogyan befolyásolják a közérzetet? Beszédes gondolatok, gondolatébresztő megszólalások – avagy hogyan tudatosítható és tanulható, hogy a gondolataimmal és a beszédemmel a kívánt hatást keltsem?

A titokzatos változásmenedzser

A változásmenedzser talán napjaink egyik legmisztikusabb vállalati pozíciója. Egyre többen beszélnek róla, néhányan már látni is véltek ilyen személyt (vagy ismernek valakit, aki már látott), de hogy mivel tölti munkaidejének 8–10 óráját, azt szinte senki sem tudja.

Reziliencia, amire az ecuadori sétáló fák tanítanak a stresszel kapcsolatban

A stressz óriási hatással van az életünkre, amit nem csökkenthetünk, de tőlünk függ, miként birkózunk meg vele, és hogy milyen lelki (ellen)állóképességet, vagyis rezilienciát fejlesztünk ki. A mi kezünkben van a döntés, hogy elvágjuk-e a gyökereinket és más élethelyzetben újranövesztjük-e, mint az ecuadori sétáló pálmák, amelyek akár példaképeink is lehetnek a változással való szembenézés folyamatában.

Üzleti kudarc, vagy szakértő tanácsadó segítsége?

Gyors áttekintés a 2016-os tréningpiaci trendekről eseményekről valamint várakozások a 2017-es esztendőre. A tréning kerekasztal tagjainak álláspontja.

Forbes interjú Sales fejlesztés és Változásmanagement témákban

Ha lemaradt volna a nyár folyamán készült Forbes cikkekről, most elolvashatja őket! Lénárt Viktor, Lőrincz Orsi, Mármarosi András és Máté Bea adtak interjút a szervezetfejlesztés különböző aspektusairól, kihívásairól.

Ilyen a jó meggyőzés – trükkök, módszerek

Magánéleti és munkahelyi sikerességünk is nagyban függ attól, hogy mennyire hatékonyan tudunk az emberekre hatást gyakorolni. A Kis lépés, nagy hatás című könyv egyik szakmai lektorát, Pataki Katalint kérdeztük a meggyőzés tudományáról. HVG: Mi a különbség a hatásgyakorlás és a manipuláció között? PK: Jelenleg a Grow Tanácsadó cég kommunikációs trénere vagyok, de műsorkészítőként van húsz […]

Grow Csoport konferencia szereplések

  Március elején a MOM Kulturális Központ adott otthont a HVG Könvyvkiadóval közösen szervezett szemináriumnak, melynek címe ‘Hatásgyakorlás Mesterfokon’ volt.  A teltházas szemináriumon elsősorban az értékesítőknek kínáltunk fel olyan ‘insightokat’, melyekkel jelentősen növelhetik értékesítési hatékonyságukat.  A szemináriumot Lénárt Viktor, a Grow Csoport vezérigazgatója és Pataki Katalin, a Grow Csoport Kommunikációs Kompetenciaközpontjának vezetője tartotta.  Mindezt annak […]

A Google és a könyörület

A Google vitathatatlanul mind innovativitás, mind üzleti eredményesség, mind munkahelyi kívánatosság szempontjából az elsők között van a világon, évek óta. A cég egyik első mérnökének, jelenleg a személyes fejlődésért felelős vezetőjének, Chade-Meng Tangnak a TED-es előadásából egy egészen más vetületből tekinthetünk rá a Google működésére. A felvetett kérdések már-már filozofikusak – Hogyan érhető el a […]

1/212